01 zaaien
Onze vlasteelt gebeurt voornamelijk in Frankrijk. De Franse landbouwers zaaien het vlas in tussen half maart en half april. Wij volgen het groeiproces van nabij op en staan zelf in voor de oogstverwerking.
02 plukken
Met een gemiddelde teeltduur van 100 dagen is het vlas vrij snel volgroeid en klaar om geplukt te worden. Ieder jaar trekken we met een hecht team van Wavalin-jobstudenten en medewerkers naar Frankrijk om het vlas te oogsten. Dankzij de investeringen in een modern en uitgebreid machinepark verlopen alle oogstwerkzaamheden volledig machinaal en kunnen we de lange vezels optimaal vrijwaren.
03 roten
Het roten is cruciaal om een hoge vlaskwaliteit te garanderen. Dit gebeurt op het veld zelf. De dauw en het grondvocht zorgen ervoor dat de pectines oplossen zodat de vezels loskomen. We controleren en keren het vlas regelmatig om zeker te zijn dat het rotingsproces optimaal verloopt.
04 stockeren
Na de oogst wordt het vlas opgerold en gestockeerd. We beschikken over heel wat stockageruimte in België en Frankrijk, maar de verdere verwerking gebeurt sowieso in onze vestigingen in Gottem en Meulebeke.