wavalit

Wavalit

Eerste klasse stalstrooisel voor melkvee

De houterige kernen van de vlasplant, de lemen, hebben de unieke eigenschap dat ze uiterst vochtabsorberend zijn. Deze en vele andere kwaliteiten van vlaslemen zorgen ervoor dat wij met Wavalit een perfect alternatief bieden voor houtzaagsel als stalbedekking.

scroll

Wij verwerken en verfijnen de lemen tot een compacte en stofvrije materie die zowel in zakken als in bulk verkrijgbaar is. Voor melkveehouders biedt Wavalin niets anders dan voordelen!

Ongekend absorptievermogen

Vlaslemen absorberen meer dan het dubbele van hun eigen gewicht en doen daarmee vele keren beter dan stro of houtzaagsel. Zo krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Bovendien voelt het ligbed altijd zacht en droog aan wat het comfort van de dieren ten goede komt. 

Homogeen en stofvrij

Wij vermalen de lemen uiterst fijn tot een homogeen en makkelijk uit te strooien product. Bovendien is Wavalit arm aan stof wat het heel diervriendelijk maakt.

PH-neutraal

Wavalit mengt zich uitstekend met de mest en zijn PH-neutrale eigenschap zorgt ervoor dat het ligbed niet verzuurt. Door de binding met de ammoniak in de mest vermindert ook de geuroverlast en de aanwezigheid van vliegen.

100% afbreekbaar

Wavalin is een volledig natuurlijk product dat samen met de mest mag weggespoten worden en bijzonder snel verteert.

wavalin
Wavalit beschermt uw melkkoeien op de beste manier!

Wavalit beschermt uw melkkoeien op de beste manier!

100% duurzaam

De productie van vlas is één van de meest duurzame teelten ter wereld. Er komen bijna geen sproeistoffen of irrigatie aan te pas.

Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding

Wavalit is in prijs competitief ten opzichte van houtzaagsel. Bovendien zorgt het dankzij zijn troeven voor een betere melkproductie en efficiëntere manier van werken.

Interesse in Wavalit voor uw melkveebedrijf? Neem vrijblijvend contact!